*Nettavisen* Nyheter.

USA minnes sine ofre

Foto: JOSHUA LOTT (Reuters)

Holder ett minutts stillhet til minne for ofrene i massakren forrige fredag.

24.12.12 15:31

En uke har gått siden Adam Lanza (20) drepte 20 barn og seks voksne på barneskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. I tillegg ble moren til drapsmannen, Nancy Lanza, drept før massakren, mens gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Ett minutts stillhet
Innbyggerne markerer tragedien ved å holde ett minutts stillhet for ofrene klokken 09.30, 15.30 norsk tid, som er samme tidspunkt som da massakren pågikk.

Det er guvernør i Connecticut, Danelle Malloy, som har tatt initiativ til markeringen, som holdes kort tid før den mektige våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) holder en pressekonferanse hvor de skal kommentere massakren.

Guvernørene i flere andre delstater som Maine, Illinois og Michigan har også oppfordret sine innbyggere til å holde ett minutts stillhet, melder Reuters.

Moralsk forpliktelse
Den nasjonale katedralen i Washington skal ringe kirkeklokkene 28 ganger for å minne alle de som døde ved Lanzas hånd.

- Vi har en moralsk forpliktelse til å stå ved og sammen med ofrene av skytevåpen og jobbe med å få en slutt på det, sier pastor Gary Hall ved Washington National Cathedral.

Til og med Nasdaq-børsen skal holde ett minutts stillhet for å minnes ofrene i USAs nest verste skolemassakre. Den verste skolemassakren var Virginia Tech hvor 33 mennesker ble skutt og drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.