Gå til sidens hovedinnhold

USA minnes sine ofre

Holder ett minutts stillhet til minne for ofrene i massakren forrige fredag.

En uke har gått siden Adam Lanza (20) drepte 20 barn og seks voksne på barneskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. I tillegg ble moren til drapsmannen, Nancy Lanza, drept før massakren, mens gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Ett minutts stillhet
Innbyggerne markerer tragedien ved å holde ett minutts stillhet for ofrene klokken 09.30, 15.30 norsk tid, som er samme tidspunkt som da massakren pågikk.

Det er guvernør i Connecticut, Danelle Malloy, som har tatt initiativ til markeringen, som holdes kort tid før den mektige våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) holder en pressekonferanse hvor de skal kommentere massakren.

Guvernørene i flere andre delstater som Maine, Illinois og Michigan har også oppfordret sine innbyggere til å holde ett minutts stillhet, melder Reuters.

Moralsk forpliktelse
Den nasjonale katedralen i Washington skal ringe kirkeklokkene 28 ganger for å minne alle de som døde ved Lanzas hånd.

- Vi har en moralsk forpliktelse til å stå ved og sammen med ofrene av skytevåpen og jobbe med å få en slutt på det, sier pastor Gary Hall ved Washington National Cathedral.

Til og med Nasdaq-børsen skal holde ett minutts stillhet for å minnes ofrene i USAs nest verste skolemassakre. Den verste skolemassakren var Virginia Tech hvor 33 mennesker ble skutt og drept.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021