*Nettavisen* Nyheter.

USA møtte islamist-leder

Foto: (AFP/Scanpix)

USAs ambassadør i Kenya, Michael E. Ranneberger, møtte den somaliske islamske lederen, Sheik Sharif Sheik Ahmed.

25.01.07 14:05

Møtet mellom Ranneberger og Ahmed fant sted på et hotel i Nairobi i Kenya onsdag kveld, bekrefter Jennifer Barenz som er talskvinne for den amerikanske ambassaden,

- Det er riktig. Sheik Sharif er en moderat leder, og USA ønsker at han skal jobbe for å skape fred i landet og støtte en nasjonal samlingsregjering i Somalia, sier Barenz ifølge arabiske medier.

Onsdag ble flyplassen i Somalias hovedstad Mogadishu angrepet med granater.

En person ble drept og en annen såret i angrepet som kom bare noen minutter etter at en FN-delegasjon ankom flyplassen.

Skal til Jemen
For en uke siden bekreftet Jemens utenriksminister Dr. Abu Bakr Al-Qirbi overfor Nettavisen at Sheik Sharif Sheik Ahmed oppholder seg i Kenya skal flytte til Jemen, og at USA med den arabiske liga har begynt forhandlinger med moderate islamister i Union av islamiske domstoler.

- Jeg kan si at Ibrahim Ado, som er ansvarlig for utenriksforhold i domstolunionen, møtte en delegasjon fra USA i Jemen. USA mener at overgangsregjeringen bør ha samtaler med moderate islamister som Sheik Sharif Shiek Ahmaed for å samle alle politiske krefter i landet og skape fred, sa Abu Bakr til Nettavisen.

AU-soldater
Den afrikanske unionen skal sende 7.600 soldater til Somalia. Styrken skal bestå av soldater fra Uganda, Mozambique, Nigeria, Sør-Afrika, Malawi og Senegal. Ingen av nabolandene til Somalia skal være med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.