RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA offentligjør fredsplan

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister Condoleezza Rice legger fredag frem amerikanske myndigheters plan for en diplomatisk løsning på krigføringen mellom Israel og Hizbollah.

Ifølge en anonym kilde planlegger den amerikanske utenriksministeren en tur til Midtøsten allerede søndag, melder nyhetsbyrået AP.

Kilden vil ikke avsløre sin identitet fordi fredsplanene ennå ikke er offentliggjort.

Presentasjonen er imidlertid ventet fredag.

Planene er utformet etter to dagers møtevirksomhet i New York mellom Rice, FNs generalsekretær Kofi Annan og FN-utsendinger som har besøkt de krigsrammede områdene den siste uken. Amerikanske myndigheter stiller seg imidlertid skeptiske til Annans krav om umiddelbar våpenhvile. Bush-administrasjonen mener likevel FN og USA er enige om mer overordnede diplomatiske mål for regionen, melder AP.

I mellomtiden har den israelske hæren bedt om forsterkninger , og kampene fortsetter for fullt. Tidligere torsdag erklærte en Hizbollah-politiker at snarlig våpenhvile er uaktuelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere