RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Iran møttes til samtaler i Genève

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif (t.h) her sammen med sin stedfortreder Abbas Araqchi fra en ministerkonferanse i november i fjor.
Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif (t.h) her sammen med sin stedfortreder Abbas Araqchi fra en ministerkonferanse i november i fjor. Foto: Atta Kenare
Sist oppdatert:

USA og Iran møttes mandag til direkte samtaler i Genève om Irans kontroversielle atomprogram. Nå følger Frankrike og Russland etter.

Mandagens samtaler varte i fem timer og skal etter planen fortsette tirsdag. Ifølge Irans delegasjon var første samtaleøkt konstruktiv.

– Dialogen med USA fant sted i et positivt klima, sa delegasjonsleder Abbas Araqchi mandag kveld.

USAs utenriksdepartement uttalte i forkant av møtet at målet var å «få litt realisme på bordet» i forhandlingene om atomprogrammet. USA og andre vestlige land frykter at Iran skal misbruke teknologi til å utvikle atomvåpen. Iran selv nekter for at landet har planer om dette. Målet er å få til en enighet om atomprogrammet mellom Iran og seks stormakter – USA, Storbritannia, Russland, Kina, Frankrike og Tyskland – innen 20. juli. Araqchi mener at nye seks måneder med forhandlinger kan bli nødvendig for å komme til enighet.

Mandag kveld uttalte Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius at både Frankrike og Russland vil ha separate samtaler med iranerne før alle landene samles i Wien mellom 16. og 20. juni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere