RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA og Kina enige om Syria-resolusjon

Foto: SCANPIX SWEDEN (Reuters)
Sist oppdatert:
Resolusjonen med krav om ødeleggelse av syrernes kjemiske våpen bør være bindene, blir det sagt.

New York (NTB-Reuters-AFP): USA og Kina er enige om at FNs sikkerhetsråd snarest må vedta en klar og sterk resolusjon om Syria. Resolusjonen med krav om ødeleggelse av syrernes kjemiske våpen bør være bindene, blir det sagt.

En amerikansk tjenestemann bekreftet torsdag overfor mediefolk ved FNs hovedforsamling i New York at kineserne har sagt seg enige i disse kravene. Det skjedde på et møte mellom Kinas utenriksminister Wang Yi og hans amerikanske kollega John Kerry.

De to oppfordrer organisasjonen som overvåker forbudet mot kjemiske våpen, OPCW, til også å reagere raskt.

- Wang og Kerry drøftet detaljer ved situasjonen som jeg ikke kan gå inn på her, tilføyde den amerikanske tjenestemannen.

Spørsmålet om Syrias kjemiske arsenal har stått på toppen av verdenssamfunnets dagsorden etter at det ble brukt slike våpen i en forstad til den syriske hovedstaden Damaskus i august. Ifølge USA ble rundt 1.400 mennesker drept i angrepet.

Våpeninspektører fra FN er kommet tilbake til Syria for å granske til sammen 14 episoder der kjemiske våpen kan ha blitt brukt. Inspektørene dro torsdag ettermiddag ut fra hotellet sitt i den syriske hovedstaden Damaskus, men det var uklart hvor kolonnen på tre biler skulle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere