RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA pågrep viseminister

Sist oppdatert:
Amerikanske tropper stormet torsdag helsedepartementet i Bagdad.

Onsdag startet den amerikanske hæren sammen med irakiske styrker en operasjon rettet mot både sunni-opprørere og sjia-militsgrupper.

Opprørere i Irak som kjemper mot amerikanske mål.

Torsdag stormet amerikanske styrker helsedepartementet i Bagdad og pågrep landets visehelseminister, Hakim al-Zamili. Visehelseministeren er knyttet til den unge sjia-lederen Muqtada al-Sadr, og han anklages for å ha overført millioner av dollar til al-Sadrs militsgruppe, al-Mahdi-hæren.

Sjiamuslimske politiekere og allierte av Sadr har protestert kraftig mot arrestasjonen av Zamili, og bedt statsminister Nuri al-Maliki om å løslate ham.

Torsdag kveld bombet amerikanske krigsfly et sunnimuslimsk område i al-Anbar-provinsen vest i Irak. Ifølge amerikanske styrker ble åtte opprørere drept. Tre amerikanske soldater ble drept i kamper harde kamper mot opprørere i provinsen torsdag.

Vil Forhandle
De sunnimuslimske opprørerne tilbyr amerikanerne forhandlinger med amerikanske styrker om en våpenhvile i Irak. Dette sa Abu Salih Al-Jeelani, en av desunnimuslimske opperøre militære lederne i Iraks islamske motstandsbevegelse I en pressmelding har sendt til til The Independent, melder AFP.

Al-Jeelani foreslår at FN, Den arabiske liga eller Den islamske konferansen leder forhandlingene være meklen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere