RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mannen til venstre ble stoppet av politiet på grunn av en ødelagt baklykt på bilen. Bildet viser politimannen i ferd med så skyte totalt åtte skudd - noe som dreper offeret.
Mannen til venstre ble stoppet av politiet på grunn av en ødelagt baklykt på bilen. Bildet viser politimannen i ferd med så skyte totalt åtte skudd - noe som dreper offeret. Foto: Handout (Reuters / NTB Scanpix)

USA: Politimann siktes for drap som ble fanget på video

Sist oppdatert:
En hvit politimann i South Carolina er siktet for drap etter at en svart mann ble skutt og drept, tilsynelatende i ryggen mens han løp.

Drapet skjedde i North Charleston og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera. Den 33 år gamle politimannen avfyrer åtte skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bort fra ham, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

Videoen kan du se her (vi advarer mot sterke bilder)

Etter at videoen dukket opp tirsdag, kunngjorde ordføreren i North Charleston at politimannen Michael T. Slager siktes for drap. Samtidig har både FBI og det amerikanske justisdepartementet åpnet separate etterforskninger av hendelsen.

Slager har hevdet at han fryktet for sitt eget liv. Politimannen fortalte at Scott tok fra ham elektrosjokkvåpenet under et basketak som oppsto etter at Slager stanset bilen hans på grunn av en ødelagt baklykt. Ifølge videoen var hendelsesløpet annerledes, og Scott ser ut til å være ubevæpnet når han blir skutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere