RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA renner over - igjen

Elvene flommer over, vann dekker veiene, og det fortsetter å regne i USA. Tre mennesker er døde på grunn av uværet.

Veiene er oversvømmet og flypassasjerer sitter fast i det nordøstlige USA idag. Både Connecticut, New York og New Jersey er rammet, melder AP. En håndfull kommuner i New Jersey har begynt å evakuere sivile, og flere områder må evakueres dersom vannstanden ikke synker i løpet av dagen.

Nord i New Jersey har det regnet så mye som 11,5 centimeter i løpet av 48 timer, og det nasjonale meteorologiske instituttet anslår at det kan regne fem nye centimeter i løpet av fredag. Enkelte steder er vannstanden oppe i 25 centimeter.

Rekord i Central Park
I New Yorks Central Park regnet det 2,5 centimeter i løpet av formiddagen, i tillegg til de 11 centimetrene som falt onsdag. Dette bryter rekorden fra 1983, på 8,6 centimeter.

Vannet dekker dusinvis av hovedveier og gater, og innkommende flyvninger til New Yorks tre hovedflyplasser ble forsinket i over 90 minutter.

Tre mennesker i New Hampshire er døde på grunn av regnværet. Fire er savnet. Meteorologene anslår at det kan regne 8 til 15 centimeter i løpet av de neste få dagene.

I en forstad til New Hampshire har 12 hus regnet vekk, og mange flere er ødelagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere