RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
William Burns, USAs viseutenriksminister
William Burns, USAs viseutenriksminister Foto: Ole Berthelsen

USA roser palestinerne

Sist oppdatert:
HOLMENKOLLEN PARK HOTELL (TV 2 Nettavisen) Som et tegn på god vilje vil Bush-administrasjonen gi rundt 150 millioner kroner til palestinerne. - Dette er mulighetenes øyeblikk, sier USAs viseutenriksminister William Burns til TV 2 Nettavisen.

Onsdag er utenriksminister Jan Petersen vert for et møte i den internasjonale giverlandsgruppen for de palestinske områdene. Møtet er ikke ment å munne ut i en finansieringspakke. Men ifølge den palestinske utenriksministeren Nabil Shaath vil USA bidra med rundt 20 millioner dollar (120 millioner kroner). I tillegg vil amerikanerne gi tre til fire millioner dollar i direkte støtte til valgene som skal holdes i januar.

Bidraget vil være et lite men symbolsk viktig bidrag fra Bush-administrasjonen, som tidligere har vært svært tilbakeholdne med å involvere seg i Midtøsten-konflikten. Nå roser Bush-administrasjonen palestinernes innsats foran det planlagte valget i januar.

-Den positive holdningen blant israelere, palestinere og i det internasjonale samfunnet er en klar anerkjennelse av at den positive utviklingen på palestinske side, sier USAs viseutenriksminister William Burns til TV 2 Nettavisen.

Burns roser også Israel for å ha lagt forholdene til rette for at valgene kan gjennomføres.

-Dette er et mulighetenes øyeblikk, sier han.

Må snakke sammen
Han mener utviklingen i Israel, blant palestinerne og giverlandene går i riktig retning, og at USA vil engasjere seg i prosessen.

- President Bush har gjort det klart at USA vil delta på en sterk og klar måte. Nå ligger sjansen der, og vi er bestemt på å gjøre alt for å hjelpe til, sier William Burns.

Han understreker at nøkkelen til å trekke fredsprosessen videre er at israelerne og palestinerne snakker sammen.

- De må lære å samarbeide direkte med hverandre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere