RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP)

USA senker trusselnivået

Sist oppdatert:
USA kommer fredag til å senke terrorberedskapen fra nest høyeste nivå. I noen utvalgte byer forblir beredskapen høy.

Det melder CNN. Like før jul ble terrorberedskapen i USA hevet til nest høyeste nivå på grunn av frykt for et terrorangrep i løpet av jule- eller nyttårsfeiringen.

Nå vil USA altså senke beredskapen igjen til gult nivå (såkalt «hevet»), fra oransje («høy»). Det høyeste nivået er rødt.

Det er en offentlig tjenestemann som opplyser til CNN at terrorberedskapen vil bli senket fredag. Grunnen er at "den nasjonale andelen" har sunket de siste dagene samt færre rapporter fra etterretningstjenesten om mistenkelig meldinger som antyder terrorhandlinger.

Unntak

Visse sektorer er fortsatt tilrådet å være særlig på vakt: Flytransport, havner og atomkraftverk. Representaner for de største amerikanske flyselskapene sa fredag de er forberedt på å fortsette den høye beredskapen.

Til tross for at den nasjonale beredskapen senkes, vil det fortsatt være orange beredskapsnivå i visse storbyer, som New York, Washington og Las Vegas, melder CNN.

Forrige gang USA hevet beredskapsnivået over hele landet, var i kjølvannet av terrorbombene i Marokko og Saudi-Arabia i mai i fjor. Al Qaida ble utpekt som organisasjonen bak aksjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere