USA skal møte Sheiken

Foto: (AFP/Scanpix)

USAs ambassadør i Kenya, Michael E. Ranneberger, vil møte den somaliske islamske rettsunionens leder Sheik Sharif Sheik Ahmed.

Ahmed befinner seg i Nairobi i Kenya.

Det sier talskvinne for den amerikanske ambassaden, Jennifer Barenz

- Det er riktig. Sheik Sharif er en moderat leder, og USA ønsker at han skal jobbe for å skape fred i landet og støtte en nasjonal samlingsregjering i Somalia. Møtet skal være denne uken, muligens onsdag, sier Barenz til Al-Arabiya.

I Kenya
For en uke siden bekreftet Jemens utenriksminister Dr. Abu Bakr Al-Qirbi overfor Nettavisen at Sheik Sharif Sheik Ahmed oppholder seg i Kenya, og at USA har påbegynt forhandlinger med moderate islamister i rettsunionen.

Etter en måned i Somalia startet etiopiske styrker tirsdag tilbaketrekkingen fra hovedstaden Mogadishu. En freds- og stabiliseringsstyrke skal være på plass i Somalia i slutten av januar for å støtte overgangsregjeringen i gjennomføringen av et nytt politisk program.

AU-soldater
Den afrikanske unionen skal sende 7.600 soldater til Somalia. Styrken skal bestå av soldater fra Uganda, Mozambique, Nigeria, Sør-Afrika, Malawi og Senegal. Ingen av nabolandene til Somalia skal være med.

- Jeg kan si at Ibrahim Ado, som er ansvarlig for utenriksforhold i rettsunionen, møtte en delegasjon fra USA i Jemen. USA mener at overgangsregjeringen bør ha samtaler med moderate islamister og med Sheik Sharif Shiek Ahmaed, sa Abu Bakr til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.