RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-soldat nr. 1000 drept i Irak

Foto: Reuters/US Air Force/Scanpix
Sist oppdatert:
Soldaten som ble skutt i Bagdad tirsdag morgen var den 1000. amerikanske soldaten som falt i strid siden invasjonen i Irak.

Soldaten ble drept da patruljen hans ble beskutt i Bagdad, opplyser en amerikansk militærtalsmann, ifølge Reuters.

- Soldaten døde av skadene han pådro seg ved 11.30-tiden (lokal tid, journ. anm.) 7. desember, opplyste talsmannen i en kort orientering.

Dødsfallet gjorde at de amerikanske tapstallene kom opp i 1000 soldater etter invasjonen av Irak som ble innledet 20. mars 2003. Soldatens navn holdes hemmelig inntil de pårørende er varslet.

De siste tapstallene fra Pentagon som ble publisert tidligere tirsdag viste at 999 amerikanske soldater er drept i strid i Irak.

Tapstallene har steget kraftig den siste måneden i løpet av den amerikanske offensiven mot den sunni-muslimske byen Falluja. Minst 71 amerikanske soldater ble drept i byen.

I alt har 9.765 amerikanske soldater blitt skadd etter invasjonen startet.

Det finnes ingen offisielle tall over hvor mange irakere som er døde i krigen. Anslag strekkes seg fra 14.000 til flere tiltalls tusen sivile mennesker, og rundt 5000 soldater i strid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere