*Nettavisen* Nyheter.

USA stenger ambassaden i Syria

Foto: Bassem Tellawi (Ap)

Washington (NTB-Reuters): USA har stengt sin ambassade i Syria på grunn av den forverrede sikkerhetssituasjonen i landet.

06.02.12 21:31

Ambassadør Robert Ford og resten av de ansatte ved ambassaden har allerede forlatt Syria, opplyste amerikanske myndigheter mandag.

USA har tidligere advart syriske myndigheter om at ambassaden i Damaskus ville bli stengt hvis det ikke ble gjort mer for å ivareta diplomatenes sikkerhet. Nå har amerikanerne konkludert med at den syriske innsatsen fortsatt er for dårlig.

Vestlige land har forsøkt å få FNs sikkerhetsråd til å vedta en resolusjon som krever at Syrias president Bashar al-Assad går av. Kina og Russland la ned veto mot forslaget i helgen.

Storbritannias utenriksminister William Hague mener vetoet var en «grov feilvurdering». Også britene valgte mandag å begrense sine diplomatiske forbindelser til Syria, og den britiske ambassadøren i Damaskus ble kalt hjem for konsultasjoner.

Mange av de ansatte ved den norske ambassaden i Syria ble sendt hjem i forrige uke på grunn av sikkerhetssituasjonen. Utenriksdepartementet (UD) følger situasjonen tett, men tok ikke noen nye beslutninger mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.