RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-støttet borgermester drept

Sist oppdatert:
Den USA-støttede borgermesteren i Bagdad, Mohannad Ghazi al Kaabi, ble skutt og drept under en krangel med amerikanske soldater i natt.

Det opplyste det amerikanske forsvaret natt til tirsdag. Al Kaabi var borgermester i den sjiadominerte bydelen Sadr City. Hendelsen blir etterforsket, opplyser den amerikanske sentralkommandoen ifølge NTB-AFP.

Konfrontasjon
Mannen ble skutt i bygningen der den rådgivende forsamlingen han ledet holder til.

«Denne hendelsen skal ha funnet sted etter en konfrontasjon som følge av at Mohannad nektet å følge instruksjoner fra sikkerhetsoffiseren på stedet», het det i en uttalelse fra sentralkommandoen.

Offiseren skal ha håndhevet sikkerhetsprosedyrer som ble innført etter bilbombene den siste tiden, da krangelen oppsto. Det avfyrt et skudd som traff ordføreren, men det amerikanske forsvaret har ikke opplyst hvem som avfyrte skuddet.

Mannen fikk førstehjelp på stedet og ble fraktet til et amerikansk militærsykehus, men ble erklært død da de kom fram.

Konsekvenser
Det er var tirsdag morgen fortsatt uklart hva slags skader borgermesteren fikk, og hvilke konsekvenser hans død vil få for den politisk følsomme situasjonen i Sadr City.

Bydelen, der det bor to millioner sjiamuslimer, het tidligere Saddam City, og er oppkalt etter avdøde ayatolla Mohammad Baqer al-Sadr, som angivelig ble likvidert av Saddam Husseins regime i 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere