RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA tilbyr Iran atomteknologi

Sist oppdatert:
USA er forberedt på å hjelpe Iran med å bygge atomreaktorer.

Men bare dersom Iran stopper anrikingen av uran, sier amerikanske diplomater tirsdag.

Forslag
Tilbudet er del av en pakke med forslag som ble presentert av EUs utenrikspolitiske leder Javier Solana tirsdag, melder AP.

Ifølge de anonyme diplomatene som har lekket opplysninger til AP, ble de seks verdensmaktene enige om pakken i forrige uke, som en del av den pågående kampen for å løse den alvorlige atomkonflikten med Iran.

Forslagene inkluderer blant annet et tilbud fra landene om å hjelpe Iran med å bygge atomreaktorer for et fredelig energiprogram.

Resten av pakken skal inneholde en rekke trusler om å straffe Iran dersom de ikke avslutter sitt anrikingsprogram, som kan brukes til å utvikle atomvåpen.

Iran positive
For kort tid siden brøt Washington den flere tiår lange politikken med å ikke ha direkte diplomatisk kontakt med Teheran, og annonserte at de er klare for å ta del i den flernasjonale diskusjonen med Iran om landets atomprogram.

Tilbudet som nå er overlevert til Teheran, er utformet av USA, Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina og Tyskland.

Irans utenriksminister sier tirsdag ettermiddag at han seriøst vil studere EUs oppfordringer om å bremse atomprogrammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere