RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA trapper opp innsatsen mot ebola i Afrika

USA skal sende opp til 3.000 militære til Vest-Afrika for å hjelpe til i kampen mot ebola-epidemien som er ute av kontroll i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Planen blir lagt fram av president Barack Obama tirsdag under et besøk i Det amerikanske senteret for sykdomskontroll i Atlanta, sier tjenestemenn til pressen.

Obama, som nylig kalte epidemien en trussel mot den nasjonale sikkerheten, er blitt kritisert for ikke å ha gjort mer for å bekjempe epidemien, som Verdens helseorganisasjon WHO sier har kostet minst 2.400 mennesker livet hittil.

Planen innebærer blant annet at det skal opprettes et kontrollsenter i Monrovia for å samordne USAs og andre internasjonale partneres innsats.

De 3.000 soldatene, som omfatter ingeniører og helsepersonell, skal settes inn i byggingen av 17 behandlingssentre med 100 senger hver i de tre landene og opplæring av rundt 500 helsearbeidere i uka i minst et halvt år.

WHO har etterlyst mer internasjonal bistand og beregner at det trengs minst tre til fire ganger så mange helsearbeidere i de tre landene som det er der nå. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere