RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA utleverer soldat til Japan

Sist oppdatert:
Den amerikanske soldaten William Oliver Reese (21) er utlevert til Japan, siktet for å ha ranet og drept en elder japansk dame. Utbytte var 840 kroner.

Overfallet i havnebyen Yokosuka, like sør for Tokyo, 3. januar i år. Det kan skape enda større motstand mot amerikansk tilstedeværelse i Japan. Og det mens USA jobber for å få bygge en ny flystripe på Okinawa, og for å bruke marinebasen i Yokosuka som base for et atomdrevet krigsskip.

Lørdag valgte amerikanske myndigheter å overlevere soldaten til japanerne. Japansk politi mener at 21 år gamle William Oliver Reese overfalt den 56 år gamle Yoshie Sato og ranet henne for 15.000 yen (840 norske kroner) Sato døde av skadene hun ble påført av raneren, melder nyhetsbyrået AP.

Reese hadde tjenestegjorde om bord i hangarskipet USS Kitty Hawk og hadde vært i Japan siden mai 2004. Han hadde vært i marinen i to år og dette var hans første oppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere