*Nettavisen* Nyheter.

USA utlover kjempedusører i jakten på IS-ledere

USA utlover dusører for å få fatt i fire sentrale personer i ekstremistgruppa IS. Foto: (Reuters / NTB Scanpix)

USA tilbyr opptil 20 millioner dollar i belønning for informasjon som kan bidra i jakten på fire toppledere i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

Summen tilsvarer drøyt 150 millioner kroner og fordeler seg slik på fire navngitte IS-ledere, ifølge USAs utenriksdepartement:

* Departementet tilbyr opptil 53 millioner kroner for informasjon om Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, som ifølge USA er en høytstående IS-topp som har fungert som stedfortreder for al-Qaidas tidligere leder i Irak.

* For informasjon om IS-talsmannen Abu Mohammed al-Adnani og en kommandant kjent under navnet Abu Omar al-Shishani, utloves det dusør på inntil 38 millioner kroner for hver.

* Opptil 23 millioner kroner er belønningen for informasjon om Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-Awni al-Harzi, som skal ha samlet inn penger for IS, overvåket gruppen langs den tyrkisk-syriske grensen og vært sjef for selvmordbombere.

De fire nye navnene er lagt til i listen over IS-krigere som USA gjerne vil få fått i. Lederen av den beryktede opprørsgruppa, Abu Bakr al-Baghdadi, har allerede en amerikansk dusør på inntil 75 millioner kroner hengende over seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag