RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA varsler plan for stenging av Guantanamo


Arkivfoto fra Guantanamo-fengselet på Cuba.
Arkivfoto fra Guantanamo-fengselet på Cuba. Foto: Roberto Schmidt (AFP)
Sist oppdatert:
USAs president Barack Obamas administrasjon er i ferd med å fullføre en plan for stenging av Guantanamo-fengslet på Cuba.

Det opplyser Det hvite hus onsdag. Talsmann Josh Earnest sier at stengingen av fangeleiren skjer av hensyn til nasjonens sikkerhet og er en prioritering for Obama.

Regjeringen er nå i sluttfasen av en plan som vil stenge Guantanamo-fengselet, ifølge Earnest.

Obama lovet å stenge fangeleiren straks etter at han ble innsatt i januar 2009. Det har han ikke klart, delvis på grunn av politisk, juridiske og diplomatiske hindringer – samt problemer med å finne ut hvor fangene skal slippes fri.

Fangeleiren på Guantanamo ble opprettet som følge av invasjonen av Afghanistan som fulgte i kjølvannet av terrorangrepet mot New York og Washington 11. september 2001.

Fangene får ikke prøve sine saker for en domstol, og noen av dem har sittet innesperret i over ti år. USA har høstet sterk internasjonal kritikk for fangebehandlingen i Guantanamo-leiren, og kritikere både i og utenfor USA har kalt den en skamplett. (©NTB)

Saken blir oppdatert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere