RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-vennen Harald

Sist oppdatert:
Kong Harald uttrykte klar støtte til USA under en militærseremoni i går.

- Samarbeid i forsvars- og sikkerhetsspørsmål er et kjerneelement i vårt bilaterale forhold. USA er vår viktigste allierte. Norske væpnede styrker tar del i internasjonale operasjoner side om side med amerikanske og allierte styrker. Vi deler et felles mål om å hjelp andre nasjoner til å oppnå frihet, fred og sikkerhet sa Kongen i en tale i går, ifølge VG.

Talen ble holdt i forbindelse med en seremoni der den amerikanske marinen gjenskapte overleveringen av ubåtjageren «Kong Haakon VII» til Norge under andre verdenskrig, skriver VG.

Det var under denne overleveringen 16. september 1942 at daværende president Roosevelt holdt sin berømte «Look to Norway»-tale:

«Hvis det er noen som fortsatt lurer på hvorfor den ekrigen blir utkjempet – se til Norge. Hvis noen fortsatt tror at denne krigen kunne ha vært unngått – se til Norge. Og hvis noen er i tvil om den demokratiske viljen til å vinne – igjen sier jeg – se til Norge!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere