USA vil samarbeide med Syria

Foto: (AP/Scanpix)

I mai innførte USA sanksjoner mot Syria, nå ønsker amerikanerne et militært samarbeid med landet, skriver Time Magazine.

- Syria utgjør en uvanlig og ekstraordinær trussel mot USAs nasjonale sikkerhet, utenrikspolitikk og økonomi, slo president George W. Bush fast i mai.

Bush anklaget videre ledelsen i Damaskus for å støtte terrorisme og utvikle masseødeleggelsesvåpen, og varslet omfattende sanksjoner mot landet.

Nå har pipa fått en annen lyd, skriver Time Magazine, som kan fortelle at Bush-administrasjonen har innledet samtaler om et militærsamarbeid med Syria.

Irak-problemer
Bakgrunnen for kursendringen er problemene USA sliter med i Irak, og den strømmen av kampvillige menn, våpen og penger som amerikanerne hevder finner sted over grensa fra Syria.

Ifølge høytstående amerikanske kilder ønsker USA nå derfor å innlede et militært samarbeid med Syria, og vil ikke utelukke at amerikanske og syrisk styrker innleder felles patruljering av grensa mot Irak.

Møtte Assad
Ifølge Time Magazine hadde utsendinger fra amerikansk UD og Pentagon i forrige uke samtaler med Syrias president Bashar Assad i Damaskus.

- Assad var interessert i å samarbeide om de militære forslag som nå studeres av den amerikanske sentralkommandoen, opplyser en kilde i amerikansk UD til Time Magazine.

Som motytelse kommer Syria trolig til å kreve at USA letter sanksjonene mot landet, og demper sin kritikk av regimet i Damaskus.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.