Kontreadmiral Kenneth Braithwaite representerer den amerikanske presidenten i Norge, og bor nå i Oslo sammen med familien sin.

I et intervju med NRK sier Braithwaite at han på forhånd har blitt fortalt at mange nordmenn ikke kommer til å like at han støtter Trump, men mener at Trumps måte å kommunisere på ikke alltid kan tolkes bokstavelig.

Briathwait viser til et spesifikt eksempel, nemlig da Trump twitret om forhandlingene mellom utenriksminister Rex Tillerson og Nord-Koreas leder, der Kim Jong-un.

– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, skrev Trump på Twitter.

LES OGSÅ: NBC: Tillerson kalte Trump «åndssvak»

Trump fikk mye kritikk for twittermeldingen, men Braithwaite mener altså at dette var en bevisst strategi fra Trump. Selv om det kunne se ut som Trump undergravde Tillersons autoritet, mener Braithwaite at det heller styrket Tillersons budskap.

- Han kunne gå og si: «Han er min sjef og jeg vet at han rasler med sablene, men jeg vet ikke om han kommer til å bruke dem. Så nå har du, i ditt nabolag, ansvar for å legge press på nordkoreanerne, og få dem til å forstå alvoret i situasjonen.» Og det var rett før situasjonen roet seg ned, sier Braithwaite til NRK, og avslutter:

- Kanskje er det ikke så bokstavelig som vi leser det. Han er mye smartere enn det verden tror.