RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs høyesterett diskuterer likekjønnede ekteskap

Joe og Frank Capley-Alafano fra California møtte tirsdag opp foran Høyesterett i Washington i forbindelse med høringen om likekjønnede ekteskap. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix
Joe og Frank Capley-Alafano fra California møtte tirsdag opp foran Høyesterett i Washington i forbindelse med høringen om likekjønnede ekteskap. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix
USAs høyesterett avgjør tirsdag om definisjonen av ekteskap skal endres slik at to personer med samme kjønn kan gifte seg.

Fire av de ni dommerne er imot å legalisere likekjønnede ekteskap i hele USA, mens én er på vippen.

Anthony Kennedy tilhører domstolens liberale fløy, men han er likevel skeptisk til en eventuell lovendring, og det er uvisst hvordan han vil stemme for å endre på ordlyden om at ekteskapet er forbeholdt en mann og en kvinne.

– Denne definisjonen har vært med oss i flere tusen år, og jeg tror det vil bli veldig vanskelig for domstolen å si av vi vet bedre, sa Kennedy.

Under tirsdagens høring kunne dommerne stille kritiske spørsmål til advokaten Mary Bonauto, som argumenterte for likekjønnede ekteskap. Den verbale ordvekslingen var ventet å vare i to og en halv time.

Over 1.000 personer er samlet utenfor domstolen, hvorav de fleste støtter en lovendring. Debatten gikk livlig mellom tilhengere og motstandere, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

13 delstater har i dag forbud mot likekjønnede ekteskap, blant dem Kentucky, Michigan, Ohio og Tennessee.

Amerikanernes støtte til likekjønnede ekteskap har økt jevnt de siste årene, spesielt blant unge mennesker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere