RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikre på fengslede nordmenn

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet har ikke oversikt over alle nordmenn som er fengslet i utlandet.

- Grunnen er at det ikke er alle som blir fengslet som ønsker bistand og hjelp fra norske myndigheter. Derfor er det helt umulig å si et eksakt hvor mange nordmenn som er fengslet rundt om i verden, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet (UD) til P4 Nyhetene.

UD har per i dag navn på 34 nordmenn som sitter fengslet i utlandet. De fleste sitter i fengsel på grunn av narkotikakriminalitet, smugling eller forfalskninger. Fem av nordmennene er fengslet for drap.

- Av de vi har oversikt over sitter de fleste fengslet i europeiske land. Det er imidlertid også nordmenn fengslet i USA, Sør-Amerika, Midtøsten, Afrika og Asia, sier Dale Sandsten til P4 Nyhetene.

I følge henne har tallet ligget på mellom 30 og 40 de siste årene. Sandsten forteller at arbeidet i forhold til disse er høyt prioritert av ambassadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere