RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikre på om oljen er fra "Tricolor"

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Rederiet Wilh. Wilhelmsen vil ikke bekrefte at oljeflaket som er oppdaget i belgisk farvann, har lekket ut av vraket av "Tricolor".

- Vi er forundret over mengden. Den er betydelig større enn det vi har estimert skal være igjen om bord i vraket. Ifølge våre beregninger skal det være mellom 50 og 100 tonn igjen, mens det oljeflaket som nå er oppdaget, er beregnet til å være på mellom 150 og 800 tonn, sier informasjonsdirektør Hans Christian Bangsmoen i rederiet til NTB.

Wilh. WIlhelmsen har også observasjonsfartøy i området.

- Vi har en veldig klar beredskap rundt området der. Det ligger både oljelensere og det er fartøy som passer opp hele tiden mens operasjonen foregår. Flaket ble observert ganske langt unna, så det er en del ting her som vi må få bekreftet før vi kan si noe mer, sier Bangsmoen.

Skal ta prøver
Belgiske myndigheter slo alarm mandag kveld, da det ble oppdaget et 30 kilometer langt og 3 kilometer bredt oljeflak i belgisk farvann.

- Våre beregninger kan selvfølgelig være feil. Det vil bli tatt prøver av oljen, men før resultatet av prøvene er klare, kan vi verken bekrefte eller avkrefte om oljen stammer fra "Tricolor", sier Bangsmoen.

Lastet med biler
Vraket ligger på 35 meters dyp, og en bergingsaksjon er blitt utsatt flere ganger på grunn av dårlig vær.

«Tricolor» sank i Den engelske kanal etter en kollisjon med containerskipet "Karibia" i desember i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere