*Nettavisen* Nyheter.

Uskyldig Guantanamo-prest sier opp

Foto: Erik S. Lesser (Getty Images/AFP)

Den muslimske presten James Yee, som er frikjent for spionanklager, sier opp jobben sin på grunn av måten militæret behandlet ham på.

Kaptein James Yee (35) tilbragte 76 dager i fengsel på grunn av spionanklager. Han har aldri mottatt en unnskyldning eller fått lov til å hente tingene sine i Guantanamo Bay på Cuba, sier han.

- Disse ugrunnede påstandene, som ble lekket til media, har gjort ubotelig skade på mitt personlige og profesjonelle rykte og ødelagt mine utsikter for en karriere i den amerikanske hæren, skriver Yee i oppsigelsen sin, ifølge Associated Press.

Dømt for utroskap
Hæren arresterte Yee i september i fjor. Han ble tiltalt for å ha behandlet hemmelige dokumenter uvørent, å ikke adlyde en ordre, fabrikkere en falsk uttalelse, utroskap og oppførsel som ikke passer seg for en offiser.

I mars ble han frikjent for alle de kriminelle tiltalepunktene. Imidlertid ble han funnet skyldig i utroskap og å laste ned porno, noe som ikke er ulovlig, men straffbart etter hærens egne regler.

Senatorene Carl Levin og Edward Kennedy har bedt Pentagon etterforske behandlingen av Yee. De mener saken reiser spørsmål ved den interne rettssikkerheten i militæret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.