*Nettavisen* Nyheter.

Uskyldig utpekt som selvmordsbomber

Bevisene for at tre av selvmordsbomberne i London var i Pakistan blir trukket i tvil etter at en uskyldig 16-åring ble utpekt som selvmordsbomber.

22.07.05 06:55

Det viser seg at et fotografi av det som skulle være passet til selvmordsbomberen Hasib Hussain, i virkeligheten er passet til hans 16 år gamle navnebror, som lever et vanlig tenåringsliv i High Wycombe rundt 50 kilometer nordvest for London.

Fotografiet ble offentliggjort mandag sammen med dokumentasjon på at to andre London-bombere besøkte Pakistan i forkant av terroraksjonen i London 7. juli.

Pakistanske immigrasjonsmyndigheter opplyste at den 18 år gamle selvmordsbomberen Hasib Hussain ankom Karachi i Pakistan fra Saudi Arabia 15. juli i fjor.

Bildene som utpekte 16 år gamle Hussain som selvmordsbomber, ble publisert over hele verden.

- Ble skrekkslagen
- Jeg så først bildet av meg på Channel 4 og ble skrekkslagen, forteller 16-åringen til den pakistanske tv-kanalen ARY, ifølge BBC.

16-åringen bekrefter at han og hans familie ankom Karachi den aktuelle dagen. Samtidig oppfordret han britiske og pakistanske myndigheter til å oppklare misforståelsen.

- Jeg ønsker ikke at folk skal se på meg og si at: «Du skulle vært død» eller: «Der går London-bomberen», fortsetter 16-åringen.

Vil ikke kommentere
Pakistanske immigrasjonsmyndigheter ville ikke kommentere saken overfor BBC.

Ifølge den øvrige informasjonen som ble frigitt mandag ankom to av de andre selvmordsbomberne Shahzad Tanweer (22) og Mohammed Sidique Khan (39) til Karachi rundt fire måneder senere.

Den fjerde selvmordsbomberen i London 7. juli var Germaine Lindsay (19) som er født på Jamaica.

Mer enn 200 personer er arrestert de siste dagene i Pakistan, etter ordre fra president Pervez Musharraf om å intensivere jakten på islamistiske ekstremister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.