RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut av Irak – inn i Afghanistan

Sist oppdatert:
Storbritannia kommer trolig til å sende økte forsterkninger til Afghanistan.

Onsdag kunngjorde Storbritannias statsminister Tony Blair at 1600 soldater skal være ute av Irak i løpet av noen måneder.

Nå kommer forsvarsminister Des Browne trolig til å annonsere planene om å sende flere soldater til Afghanistan på mandagens møte i underhuset, melder BBC.

Se video

1000 soldater
Storbritannia har tidligere vært motvillige mot å sende soldater til landet, men utrekkingen fra Irak gjør at mer personell kan slutte seg til de 5000 britiske soldatene som allerede er der nede.

Storbritannia har nylig omorganisert troppene i Afghanistan, og har økt styrkevaktholdet ved Helmand-provinsen i sør, der kampene er som hardest.

Nato og britiske kommandanter har lenge sagt at det trengs ytterligere forsterkninger hvis man skal få bukt med Taliban. Inntil nylig har regjeringen argumentert for at land som Frankrike og Tyskland burde bidra mer.

Ifølge avisen the Guardian vil trolig Browne annonsere at Storbritannia skal sende ned ytterligere 1000 soldater.

Danmark øker troppene
Også Danmark kommer til å utvide antall soldater i Irak etter at Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen onsdag annonserte at hele den danske bataljonen vil være ute av Irak innen august .

Det er uvisst hvor mange som vil sendes til Afghanistan, men statsministeren ville ikke avvise at det kan dreie seg om å utvide antallet fra 400 til 600 mann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere