*Nettavisen* Nyheter.

Utelukker ikke forgiftning

Offisielle kilder sier obduksjonen av Slobodan Milosevic tyder på en naturlig død, men utelukker ikke forgiftning.

13.03.06 11:32

Søndag har det gått en rekke rykter om at noen skal ha prøvd å forgifte den tidligere presidenten. Blant annet hevdet Slobodans advokat at det ble funnet giftstoffer i blodet hans før dødsfallet.

Ifølge en talskvinne for krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia tyder obduksjonen på at han døde av et hjerteinfarkt.

- Pateologene mener Milosevic døde av et hjerteinfarkt. Vi vil likevel gjennomføre en giftanalyse, sier en talskvinne for domstolen, Alexandra Milianov.

Hun vil ikke utelukke at den krigsforbrytertiltalte presidenten døde av forgiftning.

- Jeg tror det er for tidlig å trekke slutninger. Ettrforskningen fra nederlandsk politi er ennå ikke ferdig, sier hun.

Se video her

- Ble forgiftet
Zdenko Tomanovic, advokaten som representerte Milosevic, viste i helgen fram et brev som Milosevic skrev fredag, dagen før han døde.

- Milosevic hadde alvorlige bekymringer om at han kunne bli forgiftet, sa Tomanovic til AP søndag.

I brevet, som var skrevet til den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov, hevdet Milsevic at han ble forgiftet.

-De som gir meg medisiner mot spedalskhet kan ikke sies å behandle meg, særlig når de samme personene var de jeg forsvarte landet mitt mot, skrev han ifølge Guardian.

Ignorerte råd
Den tidligere presidenten led lenge av hjertesykdom, hypertensjon og høyt blodtrykk. Samtidig var det kjent at han ignorerte rådene han fikk fra nederlandske leger.

Sjefsanklager Carla Del Ponte utenlukket ikke søndag at Milosevic tok sitt eget liv. Begge foreldrene hans og favorittonkelen hans begikk selvmord.

- Vi mener saken ville ha endt med at han ble stengt inne for livstid. Kanskje ønsket han å unngå det, sa Del Ponte til den italienske avisa Repubblica.

Liket frigitt
Mandag ble det klart at liket av Milosevic blir overlatt familien. Hvor liket skal sendes, er ikke klart. Enken etter den tdligere presidenten, Mirjana Markovic og sønnen Marko bor i Moskva, og er ettersøkt i Serbia. Det er også uklart om Milosevic skal gravlegges eller kremeres, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.