RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utelukker ny operasjon på Pinochet

Sist oppdatert:
Legene vil ikke gjennomføre en ny operasjon på den tidligere chilenske diktatoren Augusto Pinochet etter et hjerteinfarkt søndag.

Piochet ble innlagt på et militærsykehus i den chilenske hovedstaden Santiago etter et hjerteinfarkt søndag. Legene ved sykehuset utførte straks en operasjonen på eks-diktatoren. Hensikten med operasjonen var å utvide en innsnevret eller totalt blokkert blodåre, og ifølge sønnen Marco Antonio Pinochet, skal dette ha reddet livet til eks-diktatoren.

- Hans tilstand er svært kritisk. Vi er nå i Guds og legenes hender, sa sønnen til flere journalister utenfor sykehuset.

Legene ønsket å utføre nok en operasjon på den 91 år gamle eksdiktatoren, og hadde fått dette godkjent av hans nærmeste familie. Men søndag kveld ble det avklart at dette ikke blir nødvendig.

- Det er ikke blitt utført noen bypassoperasjon, og vi tror ikke det blir nødvendig med en hjerteoperasjon , sier en av legen ved sykehuset, Juan Ignacio Vergara, melder BBC.

Ifølge legene skal tilstanden til Pinochet være alvorlig, men stabil.

General Pinochet kom til makten etter et militærkupp i 1973 og satt ved makten til 1990, en periode da mer enn 3.000 mennesker ble drept eller «forsvant». Pinochet er anklaget for en rekke brudd på menneskerettighetene, men er aldri stilt for retten på grunn av sin sviktende helse. Han har den siste tiden sittet i husarrest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere