RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uten spor etter Munch-tyveri

Politiet står på bar bakke etter at tjuver stjal et Munch-maleri tilhørende den norske rederen Otto Grieg Tidemand fra et slott i Skåne.

Munch-bildet «Mot skogen», til en verdi av 1,5 millioner kroner, ble stjålet fra Sextorps slott natt til onsdag. Boligen eies av et rederselskap med sete i Göteborg.

- Bildet eies av den norske rederfamilien, sier kriminalinspektør Per Göransson ved politiet i Skåne til TV 2 Nettavisen.

Politiker og kongevenn
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er det snakk om Otto Grieg Tidemand (84).

Høyrepolitikeren og skipsrederen har en rekke fornemme venner som alle har besøkt Sextorp slott. Kong Harald har jaktet på fasaner under besøket på det nevnte sommerstedet i Skåne. Det har også Stein-Erik Hagen.

Grieg Tidemand har også markert seg i politikken, både som forsvarsminister og handelsminister.

Kjappe tjuver
Vekterselskapet var på plass 10 minutter etter at alarmen gikk i sommerboligen, men da var både tjuvene og maleriet borte.

En rekke biler ble stanset av politiet, og grensevaktene ble alarmert om tyveriet. Svensk politi har bedt folk som har gjort observasjoner i området om å melde fra.

- Vi har ikke fått noen tips. Tekniske undersøkelser på stedet har heller ikke gitt uttelling, sier kriminalinspektør Göransson.

Bestillingstyveri
Svensk politi er overbevist om at tjuvene visste hva de ville ha, og at det er snakk om et bestillingstyveri.

- Nå sammenholder vi opplysningene rundt tyveriet av dette bildet med tidligere Munch-malerier for å se om vi kan spore det den veien, sier han.

Han har tro på at en gjennomgang av blant annet gamle dokumenter i tilknytning til tidligere tyverier kan gi politiet noe mer å gå etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere