Gå til sidens hovedinnhold

Utenriksministeren skal ha feilinformert om fange

Danmarks utenriksminister Per Stig Møller feilinformerte om omstendighetene rundt arrestasjonen av en dansk statsborger som er fanget på Guantanamo-basen, mener opposisjonen.

Torsdag kunngjorde Møller at den danske fangen vil bli løslatt «i svært nær fremtid», men utenriksministeren beskyldes for å ha ført de folkevalgte bak lyset.

Per Stig Møller har nemlig flere ganger fortalt danske medier og folkevalgte at den 30 år gamle dansken ble arrestert i Afghanistan i januar 2002. Men torsdag innrømmet Møller i fortrolighet til noen av sine underordnede at dansken ble arrestert i Pakistan.

- Regjeringen har et alvorlig problem her, fordi personen det gjelder ifølge medierapporter ikke ble arrestert i Afghanistan. Regjeringen skulle ha krevd vanntette beviser for at han var skyldig før han ble utlevert til amerikanerne, sier sosialdemokratenes talsmann Jeppe Kofod.

Opposisjonen ber nå Per Stig Møller oppklare omstendighetene rundt arrestasjonen av dansken, som av USA mistenkes for å ha forbindelser til terrornettverket al-Qaida.

(NTB-AFP)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg