*Nettavisen* Nyheter.

Uthengt som millionær-idiot

Verden ler seg skakke av ekstremt dum deltaker på «Vil du bli millionær?». Men alt er ikke som det ser ut.

13.02.07 13:03

(iBergen.no) Britiske Fiona Wheeler henges ut og kåres til århundrets største idiot i en vandre-epost som går verden rundt. I e-posten presenteres Wheeler som amerikanske Kathy Evans, tidenes største hønsehjerne som noen gang har deltatt på spørreprogrammet «Vil du bli millionær?»

Manipulert bilde
Den latterliggjørende fortellingen i e-posten illustreres med et stillfoto av Wheeler da hun faktisk deltok på den britiske utgaven av showet. Men en kløpper i dataprogrammet Photoshop har manipulert inn falske spørsmål i rutene nederst i skjermbildet.

Leserne ler seg skakke av fortellingen om hvordan «Kathy Evans» dummet seg ut allerede på det første og letteste spørsmålet i showet. Den 32-årige tobarnsmoren skulle svare på hvilke av følgende fire alternativer var størst: en peanøtt, en elefant eller månen. Fjerde alternativ var tøyse-alternativet «Hei du! Kaller du meg stor?»

- Skikkelig vrien
Tilsynelatende skal Evans ha blitt slått av panikk da hun forsto at hun ikke kunne svare. Blant annet beskrives det at hun uttalte gullkornet «Hmm... ojsann, den var skikkelig vrien. Jeg har sikkert hørt om noen av disse tingene før, men jeg har ingen peiling på hvor store de er.»

Etter å ha eliminert to av alternativene med hjelpemiddelet 50/50, ringer hun en venninne som råder henne til å svare «månen». Likevel velger Evans å be om publikums hjelp, og trass i at overveldende 98 prosent stemmer «månen» som korrekt svar, bestemmer 32-åringen seg for å gi «elefant» som sitt endelig svar. Det går selvsagt ikke bra og kvinnen må forlate programmet uten en krone.

Vant stort
I virkeligheten gjorde Fiona Wheeler på bildet en hederlig innsats i programmet, og gikk derfra med 32.000 pund i lommen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men mange «Millionær»-deltakere har faktisk røket ut på første spørsmål. Noen av de forsmedelige tapene kan sees på nettstedet You Tube, deriblant et komisk klipp med en nervøs og trøtt student som ikke klarer å svare på hvilken funksjon en overspenningsverner har.

Også en advokat dummet seg ut da han ikke klarte å forklare betydningen av begrepet «Den siste dråpen». Og ikke minst ble en franskmann temmelig flau da han virkelig mente at det var solen, og ikke månen, som kretser i bane rundt jorden.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.