RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uthengt som pedofil på Google

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Unik rettssak på trappene i Sverige.

En meget unik og prinsipielt viktig rettssak er på trappene i svenske rettssaler. Det er en 61 år gammel forretningsmann som saksøker verdens største søkemotor Google, for å ha blitt hengt ut som pedofil.

Mannen har i lang tid blitt uthengt på ulike blogger, som Google på sin side har lenket inn via sitt søkeresultat. Selskapet til den svenske forretningsmannen har også blitt utpekt som et tulleselskap.

- Google gjemmer seg bak det faktum at de selv ikke publiserer noe materiale, men fungerer som en databank som plukker frem hva andre har skrevet, sier 61 åringen til svenske Dagensmedia.se.

Presser frem en avgjørelse
Medier kan saksøkes for å publisere feil informasjon til leserne, og det kan gis en kompensasjon hvis dette gir tapt inntekt.

Nå vil altså 61-åringen ha en rettslig prøving på om Google kan videredistribuere opplysninger, som kan være ulovlige.

- Jeg og mitt selskap har fått store problemer. Sosialt er dette det verste du kan rammes av i Sverige; bli kalt pedofil. Alle tenker «ingen røyk uten ild», sier han videre til dagensmedia.se.

Vil starte en debatt
61 åringen innser at han står overfor en langt mektigere motstander enn seg selv. Han er imidlertid villig til å tape noen hundre tusen kroner for å få i gang en debatt.

- Jeg gjør det uansett og håper at det kan starte en debatt.

Google har i flere land tapt lignende saker.

Både i Italia og Brasil har selskapets toppsjefer og selskapet blitt hardt dømt for å ha videreformidlet grove påstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere