RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlendinger tatt som gisler på hotell i Mali

Sist oppdatert:
Væpnede menn har angrepet et hotell i byen Sévaré i Mali og tatt opptil ti gisler, ifølge militærkilder. En ukrainsk statsborger klarte fredag kveld å rømme.

Ukraineren opplyser at tre sørafrikanere og en russer var sammen med ham da dramaet startet. Militæret har omringet hotellet Byblos, som ofte brukes av FN-ansatte i Mali.

– De væpnede mennene har trukket inn i bygningen og har tatt personene der inne som gisler. Hæren jobber med en løsning, sier en talsmann for militæret til Reuters fredag kveld.

Ytterliggående islamister antas å stå bak angrepet.

– Åtte drept

Militærkilder opplyser til nyhetsbyrået AFP at åtte personer er drept, blant dem tre soldater og to gjerningsmenn. Angrepet er trolig et kidnappingsforsøk som har gått galt, ifølge militærkildene.

Den russiske ambassaden i Mali har bekreftet at én russer er tatt som gissel, melder nyhetsbyrået Interfax. Ukrainas utenriksdepartement bekreftet at en ukrainsk statsborger er blant gislene, og det er trolig denne ukraineren som kom seg ut av hotellet fredag kveld.

FN-oppdraget i Mali – MINUSMA – har ikke kommentert angrepet.

Ble meldt om flere angrep

BBC meldte tidligere fredag at flere hoteller i Sévaré var under angrep, men har trukket tilbake disse meldingene.

Angrepet i Sévaré rammer langt sør for de ytterliggående islamistenes høyborg, som er nord i Mali, i Sahara-ørkenen. De islamistiske opprørene, som har tilknytning til al-Qaida, har den siste tiden gjennomført flere angrep mot regjeringsstyrker og fredsbevarende styrker fra FN.

De fredsbevarende FN-styrkene ankom Mali i 2013, etter at en franskledet militæroperasjon mot opprørene i landet ble innledet i desember 2012. Norge skal fra neste år bidra med et transportfly og treningsstyrker i MINUSMA-operasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere