RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utleveres til Danmark i kveld

(Politiet)
Sist oppdatert:
Dansk politi er på vei til Malmö for å hente den drapsmistenkte Mirian Clita.

Marian Clita (58), som er mistenkt for drapet på norske Vera Vildmyren (42), meldte seg til svensk politi onsdag ved 16.30-tiden. Clita tilsto overfor svensk politi at han hadde drept en kvinne i København.

På vei til Malmö
Den internasjonale anklageren i Malmö er nå ferdig med det offisielle papirarbeidet, noe som betyr at Clita kan utleveres til Danmark allerede torsdag kveld.

- Vi er på vei til Sverige for å hente ham, og han vil være på plass i København om et par timer, forteller politikommissær Henning Schou Koefoed i København-politiet til NTB ved 15-tiden torsdag.

Dansk politi har ønsket at utleveringen skulle skje så raskt som mulig, slik at de kan igangsette avhørene og sikre viktige spor i saken.

- Når vi får ham til København skal vi avhøre ham, og stille ham for grunnlovsforhør (fengslingsmøte). Hvis han blir utlevert i dag, så vil han fremstilles for grunnlovsforhør i morgen, sier Henning Schou Kofoed ved København-politiet til Nettavisen.

Enkemann bistår politiet
Torsdag reiste enkemannen til avdøde Vera Vildmyren til København for å bistå politiet.

- Det er formelle ting. Vi skal blant annet spørre ham om hva hun hadde med seg til Danmark. Det ble stjålet en rekke ting, og vi skal forsøke å få oversikt over dette, sier Kofoed til Nettavisen.

Politiet har allerede opplyst at motivet for drapet trolig var tyveri. Den drapsmistenkte Clita kobles også til et innbrudd på et hotell i Sverige.

Vildmyren ble brutalt drept med et slagvåpen og stikkvåpen på sitt hotellrom på Radisson Blu Scandinavia på Amager i København ved 20-tiden mandag.

Politiet mener Vildmyren var et tilfeldig offer.

- Obduksjonsrapporten er ikke ferdig ennå, sier Kofoed.

Kofoed opplyser at politiet ikke vil frigi detaljene rundt skadene kvinnen ble påført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere