RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlover 70 millioner i dusør

Sist oppdatert:
Den russiske sikkerhetstjenesten FSB utlover 70 millioner kroner for tips som fører til at opprørslederne Sjamil Basajev og Aslan Maskhadov blir tatt.

Belønningen på 10 millioner dollar er utlovet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB, melder Interfax.

FSB hevder Sjamil Basajev, Aslan Maskhadov og flere andre tsjetsjenske ledere står bak gisselaksjonen på skolen i Beslan i forrige uke. Aslan Maskhadov ble valgt til president i Tsjetsjenia i 1997.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet vil myndighetene be Storbritannia utlevere Mashkadovs to medarbeidere Akhmed Zakajev og Iljas Akhmadov. Zakajev har asyl i Storbritannia, mens Akhmadov er i USA.

Ifølge russiske myndigheter vil terrorangrepet i Beslan og andre angrep på russiske jord «hjelpe mange i vestlige land, der Zakajev og Akhmadov har søkt asyl, å se terrorens virkelige ansikt og forstå at de har blitt lurt».

Lederen for den russiske hærstaben understreker at Russland forbeholder seg retten til å angripe terrorister hvor som helst i verden.

- Når det gjelder forkjøpsangrep mot terroristleire vil vi gjøre alt for å ødelegge dem, uansett hvor i verden de er, sa general Juri Balujevski onsdag ifølge AP.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere