RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utrangert plattform til russerne

Sist oppdatert:
Etter 20 år i Nordsjøen får en utrangert engelsk plattform nytt liv i Barentshavet.

Et russisk firma har kjøpt plattformen, og den blir den første som skal pumpe olje på russisk side, melder TV 2 Nyhetene.

Planene klare
Foreløpig er det kun foretatt prøveboringer i Barentshavet. Ingen produksjon av verken olje eller gass foregår - verken på norsk eller russisk side av grensen. Og det vil gå mange år før russerne kommer i gang, mener Bellona.

Men russerne har klare planer. En gammel boreplattform som har stått i Nordsjøen siden begynnelsen av 80-tallet er kjøpt inn. Den blir den aller første produksjonsplattformen i Barentshavet - og den skal pumpe olje i den østlige delen.

Liten tro på russerne
På landsiden eier Hydro 40 prosent av et oljeanlegg. Og de har liten tro på at russerne er klare med sin offshore-plattform allerede i 2005.

At russerne starter produksjonen offshore i Barentshavet med en gammel og brukt plattform, har vakt oppsikt.

Plattformen, eller bruktbilen, skal plasseres i havet utenfor de enorme oljeinstallasjonene som finnes på land. Vannet er mindre enn 30 meter dypt, men er islagt ni måneder i året. Derfor er det mange som nå puster lettet ut over at det prosjektet ser ut til å være sterkt forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere