Gå til sidens hovedinnhold

Utroskapsrykter rundt Kerry

Senator John F. Kerry, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, skal ha bedratt kona Teresa. Det hevder journalisten Matt Drudge, mannen som avslørte Monica Lewinsky-skandalen.

Matt Drudge omtaler den mulige utroskapssaken i kveldens utgave av nettavisen Drudge Report

Der skriver han at flere amerikanske aviser, deriblant Time Magazine, ABC News og Washington Post, er i ferd med å undersøke den angivelige utroskapssaken.

Det gjør også nyhetsbyrået Associated Press, der kvinnen tidligere har jobbet.

- Presset ut av USA
Kvinnen skal nylig ha reist fra USA, angivelig etter press fra senator John Kerry, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat.

Det er en venn av kvinnen som skal ha røpet den angivelige utroskapshistorien til en journalist sent i fjor.

Gransker privatlivet
Leonard Downie jr., som er redaktør i Washington Post, bekrefter overfor Editor & Publisher at avisen er i ferd med å granske Kerrys privatliv og karriere, men sier at avisen ikke kjenner til det angivelige sidespranget.

- Jeg vet ikke hva vi kommer til å finne. Det er første gang vi gransker ham på denne måten, sier Downie jr.

HTML EMBED

AP-talsmann Jack Stokes hadde ingen kommentarer til Matt Drudges påstand om at nyhetsbyrået er i ferd med å granske Kerry mulige utroskap.

Tidligere denne uken skal general Wesley Clark ha fortalt - «off the record» - til flere amerikanske journalister at Kerry kommer til å «eksplodere i en intern sak».

Dean på krigsstien
Uansett om den er sann eller ikke, kan utroskapssaken bli en stor belastning for Kerry i innspurten for å bli demokratenes motkandidat til George W. Bush.

Den mulige skandalen skal ifølge Drudge Report ha vært årsaken til at Kerrys største rival i kampen om å bli presidentkandidat - Howard Dean - har opptrådt mer aggressivt overfor Kerry de siste dagene.

Det kan også være grunnen til at han bestemte seg for å fortsette valgkampen til tross for dårligere resultater så langt.

Dean har anklaget Kerry for en type «politisk korrupsjon» gjennom å støtte annonser som på mer eller mindre tvilsomme måter svartmaler motstanderen.

Avslørte «sexgate»
Senator John Kerry er gift med styrtrike Teresa Heinz Kerry, enke etter ketsjupmilliardær og senator John Heinz.

Journalisten Matt Drudge ble verdenskjent da han - foran nesen på Newsweek - avslørte forholdet mellom tidligere president Bill Clinton og Monica Lewinsky i 1998.

Klikk på kartet til høyre på siden for å få oversikt over valgresultatene fra USA.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt