*Nettavisen* Nyheter.

Utsetter fjerning av bosettinger

Foto: Menahem Kahana (AFP/Scanpix)

Israels statsminister Ariel Sharon har gått med på utsette fjerningen av jødiske bosettinger på Gazastripen etter press fra USA, opplyser israelske sikkerhetskilder.

Sharon skal ha gått med på å utsette fjerningen av bosetterne til etter presidentvalget i USA i november.

Bush-administrasjonen fryktet at Sharons ensidige tiltak ville føre til økt spenning i området og dermed til problemer for Bush under valgkampen, ifølge de israelske kildene. USA avviser imidlertid at det er noen sammenheng mellom presidentvalgkampen og ønsket om en utsettelse.

Ariel Sharon skal også ha gått med på å ikke flytte bosetterne fra Gazastripen til Vestbredden.

Sharons plan om å fjerne bosetterne har møtt svært kraftig motstand internt i regjeringen, og for første gang sier nå et flertall i den israelske befolkningen at Sharon bør går av. Ifølge en måling i avisa Yedioth Ahronoth fredag mener 53 prosent av de spurte at Sharon bør gå av, mens 43 prosent vil at han skal fortsette. Målingen viser også at 57 prosent ikke stoler på Sharon, mot 41 prosent som fortsatt har tillit til ham.

Den tidligere generalen har lovet å stå fast overfor de stadig nye anklagene som rettes mot ham for korrupsjon. Men mye avhenger av om påtalemyndigheten beslutter å ta ut tiltale mot ham. Sharon etterforskes i forbindelse med to separate korrupsjonsskandaler.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag