RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvider atomfrist

Sist oppdatert:
EU gir Iran to uker frist til å stanse landets atomprogram etter at de ignorerte FN-fristen.

Lørdag ble en rekke europeiske utenriksministere enige om under et EU-møte å gi Iran to uker til å stanse anrikingen av uran, melder CNN. Etter at Teheran nektet å vike for fristen som ble satt til torsdag 31. august, kom USA raskt på banen med ønske om å innføre sanksjoner mot landet.

Fredag diskuterte amerikanske myndigheter med EU om å innføre eventuelle sanksjoner mot Iran, men nå har altså EU besluttet å vente to uker før de handler.

Ifølge det franske utenriksdepartementet skal de fem medlemslandene i FNs sikkerhetsråd, USA, Russland, Kina, Storbritannia og Frankrike, møtes neste uke for å diskutere håndteringen av Iran. I tillegg vil EUs utenrikssjef, Javier Solana, møte Irans atomsjefsforhandler, Ali Larijani, neste uke for å få klarhet i situasjonen.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad sa tidligere denne uken at landet vil fortsette med anrikingen av uran. Iran hevder selv at atomprogrammet kun skal brukes til energiformål, mens mange vestlige land frykter at de har som hensikt å utvikle atomvåpen.

Lørdag besøker FNs generalsekretær Kofi Annan Teheran for å møte iranske ledere. Les mer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere