RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvider i Kongressen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Demokratene får utvidet flertallet i Kongressen og Senatet.

Valgskredet som Obama ledet, fører også med seg et ytterligere utvidet flertall for Demokratene i Kongressen, etter at de for to år siden for første gang på mange år gjenerobret flertallet i begge kamrene. For Obama blir det av stor betydning å ikke ha en Kongress som er imot ham.

Demokratene hadde natt til onsdag erobret fem nye senatorer i Virginia, North Carolina, New Mexico, Colorado og New Hampshire, og lå også godt an til å vinne i Alaska, Oregon og muligens i Minnesota.

Men de greide ikke å danke ut mindretallslederen Mitch McConnell fra Kentucky, slik de hadde håpet, og greier derfor neppe å nå målet om å få 60 senatorer, som kunne sikre dem mot at et mindretall stanser lovforslag.

I Representantenes hus lå de an til å øke flertallet minst 23 i tillegg til de 235 plassene de hadde fra før av de til sammen 435 kongressrepresentantene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere