RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvider sikkerhetssonen

Sist oppdatert:
Irakiske myndigheter opplyser at sikkerhetssonen i Bagdad blir utvidet utover hovedstadens grenser.

De nye sikkerhetstiltakene som er gjennomført i Bagdad vil nå bli aktuelt for andre byer i det krigsherjede landet. Tirsdag ble det gjort forsøk på å implementere sikkerhetsplanen i den nordlige byen Mosul. I tillegg vil det bli innført nye sikkerhetstiltak i områdene utenfor hovedstaden, melder BBC.

Fred og sikkerhet
- Det blir nå lagt ned en innsats for å bidra med fred og sikkerhet i andre provinser utenfor Bagdad, sier talsmann for den irakiske regjeringen Ali al-Dabbagh.

USA har så langt i år bidratt med ytterligere 30.000 soldater for å styrke sikkerhetssituasjonen i Bagdad. Ifølge tall fra den amerikanske hæren har voldelighetene i Bagdad sunket med 27 prosent i mars sammenliknet med februarmåned.

Problematisk på landsbasis
Men talsmann for den amerikanske hæren, generalmajor William Caldwell, sier at bilbombene utgjør fortsatt et enormt sikkerhetsproblem i Bagdad. Hundrevis av mennesker har mistet livet i slike angrep i løpet av den siste uken.

- Samlet sett så har det vært en stor nedgang i antall tap i Bagdad. Men når man ser på landsbasis, så har det ikke vært den store reduksjonen som vi hadde håpet, sier Caldwell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere