*Nettavisen* Nyheter.

Uvennlige USA

Strenge visumregler gjør USA til verdens mest uvennlige land å reise til.

(SIDE2): I tillegg til de strenge visumreglene, viser en global undersøkelse at de immigrasjonsansatte er frekke, melder Reuters.

Les også:

Nye visumregler til USA

USA kan ta PC-en din

Dette gjør at millioner av utenlandske besøkende holder seg unna USA, noe som skader landets allerede ødelagte omdømme, og koster USA milliarder av dollar i tapte inntekter.

Undersøkelsen er gjennomført av The Discover America Partnership og viser at internasjonale reisende ser på USA som verdens verste land når det gjelder å få visum. Resultatet ble offentliggjort på mandag.

To tredjedeler av de som deltok i undersøkelsen sa at de fryktet å bli holdt tilbake når de ankom USA, for en liten feil i papirene eller for å si noe galt.

- Mellom 2000 og 2006 har antall besøkende fra andre kontinent gått ned med 17 prosent, og forretningsreiser i den perioden har falt med 10 prosent, sier Geoff Freeman, direktør for the Discover America Partnership, ifølge Reuters. Med rundt 50 millioner besøkende i året, er USA verdens tredje mest populære turistdestinasjon, etter Spania og Frankrike.

- Problemet er at etter 11.september har landet sett på besøkende mer som en trussel enn en mulighet. Hvis ikke Kongressen forstår at dette er et problem, vil ingenting bli gjort, sier Freeman.

Etter USA, regnet de reisende Midt-Østen og det asiatiske subkontinentet som de verste stedene når det gjaldt visum og immigrasjonsprosedyrer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.