RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær herjer i Europa

Hetebølgen over Europa fortsatte helgen igjennom. I Romania har minst 22 mennesker mistet livet som følge av varme og uvær den siste uken, blant dem to tenåringer som ble drept av lynnedslag.

Søndag slo det stekende solskinnet over i haglbyger og sterk vind, opplyste en talsmann for innenriksdepartementet i Bucuresti. Nord i landet var flere hundre lokalsamfunn uten elektrisk strøm, mens avlingene på 46.000 mål dyrket mark skal være ødelagt av uværet.

Lenger vest, i de bayerske alpene, ble Tysklands høyeste fjell Zugspitze dekket av to meter nysnø. Så langt vest som i Storbritannia ble det meldt om lokale oversvømmelser og strømbrudd som følge av uværet-

Det tyske forsikringsselskapet Münchener Rück regner med at uværet kan ha gjort materielle skader for mellom 10 og 100 millioner euro (85 til 850 millioner kroner). Ødeleggelsene kan være de største i sitt slag på 20 år.

I Verona i Nord-Italia måtte 12.000 skuffede operaelskere gå hjem etter at premieren på en ny oppsetning av Giuseppe Verdis "La Traviata" ble avbrutt etter bare sju minutter. Uvær gjorde det umulig å fortsette forestillingen i byens romerske amfiteater. (NTB-AFP-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere