RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/NICK WILKINSON UNITED KINGDOM AND IRELAND OUT)

Uvær herjer i Storbritannia

Fem personer er omkommet i uvær i Storbritannia de siste dagene.

Myndighetene har advart folk mot å unngå de verst rammede områdene. Likevel har redningsmannskaper måtte rykke ut og redde bilister fra flom i Nord Yorkshire, Gloucestershire, Devon og Wales.

De siste dagene har stormen beveget seg over øyene, og lørdag nådde den de nordøstlige og østlige områdene av England, skriver Times Online.

Sjekk hvordan været i Norge blir her

17-åring omkom
Fredag døde en 17 år gammel jente etter at bilen hun satt I kjørte i ei elv i Powys i Wales. I natt omkom en motorsyklist i Yorkshire etter at sykkelen hans traff en grein som hadde falt ned fra et tre i den sterke vinden.

I Gloucestershire omkom en arbeider i et jordskred som et resultat av de store nedbørsmassene, da en grøft han arbeidet i kollapset over ham og begravde ham i jord og leire, en mann og en kvinne omkom da de grunnet voldsomt regn og kraftig vind kolliderte med et tre.

Mer regn i nord
Enkelte områder har fått en halv måneds forventet nedbør i løpet av 24 timer. Flere områder står i fare for å bli rammet av oversvømmelsene, og det er meldt mer regn over både England og Wales lørdag kveld. Det blir kraftige regnskyll over nordlige deler av England også på søndag, mens det ser ut til å lysne litt opp i resten av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere