RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær herjet Rødehavet

Sist oppdatert:
Fergen som er savnet i Rødehavet, kan ha blitt overrasket av plutselige stormkast.

En kaldfront som oppsto i forbindelse med et kraftig lavtrykk i Midtøsten torsdag kan ha skapt stormkast i Rødehavet. En slik vindøkning kan føre til store bølger og bråttsjøer, melder Storm Weather Center.

- Ifølge prognoser vi så vidt har studert viser de nettopp indikasjoner på forbigående kraftig vindøkning i Rødehavsområdet torsdag kveld og natt til fredag i forbindelse med en slik kaldfrontpassasje, heter det i en pressemelding.

- I forbindelse med slike kaldfrontpassasjer kan vindstyrken øke brått og betydelig i løpet av en meget kort tidsperiode. Det er ikke uvanlig at vindstyrken i forbindelse med slike hissige kaldfrontpassasjer kan øke fra bris i det ene øyeblikket til full eller sterk storm i neste øyeblikk, heter det i pressemeldingen.

Saudiarabiske og egyptiske marinefartøyer og helikoptre leter nå etter skipet. Været i området skal være bra. Fra helikoptrene skal de ha sett lik som flyter i sjøen der fergen sist ble sett, og de skal ha observert livbåter med mennesker i i området.

Fergen, som var på vei fra Duba i Saudi-Arabia, skulle ha ankommet den egyptiske havnen Safaga klokken tre om morgenen lokal tid, men kom aldri frem.

- Vi mistet all kontakt med skipet kort etter at det forlot den saudiarabiske havnen, sier en tjenestemann i Suez til AP.

Samtlige av de 1310 passasjerene skal være egyptere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere