RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uværet koster milliarder

Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)
Sist oppdatert:
Men Irene gjorde mindre skade i New York enn fryktet.

Den amerikanske østkysten slikker sårene etter stormen Irene, som gjorde skader for anslagsvis 7 milliarder dollar (37 milliarder kroner) og kostet 22 mennesker livet, melder CBS News .

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Søndag mistet Irene styrke og var ikke lenger en orkan, men en storm. Nå er uværet også ute av stormkategorien og er en såkalt post-tropisk syklon, ifølge nyhetskanalen. Tidlig mandag morgen norsk tid beveget den seg nord-nordøst og hadde passert grensen til Canada. Weather Underground melder om vindstyrke på 80 kilometer i timen, med 100 km/t i kastene.

Se oppdatert kart over Irenes bevegelser her (Weather Underground)

Irene rakk likevel å gjøre stor skade, men det ble så langt nær så ille som for eksempel myndighetene i New York fryktet. Søndag feide den over øde gater i The big apple, la lavereliggende deler av byen under vann og tok strømmen til millioner av innbyggere før den fortsatte mot New England.

I Cranford på New Jersey måtte en politistasjon stenges da den ble oversvømt, og brannmenn i båt måtte redde flere enn 60 personer fra halvannen meter høyt flomvann på Staten Island, melder nytimes.com.

Evakueringsordren for 370.000 mennesker kunne oppheves søndag, og mandag skal også tbanen være tilbake i gjenge. Det var første gang naturkrefter gjorde at måtte stenges.

Men faren er ikke helt over ennå. De store nedbørsmengdene kan føre til flom flere steder de nærmeste dagene, advarer myndighetene.

- Mange amerikanere vil fortsatt være utsatt for strømbrudd og flom, og det kan bli verre i dagene som kommer når elver går over sine bredder, sa president Barack Obama.

VIDEO: Her tar vannet vaktbua på Long Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere