RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uværet tar liv

Sist oppdatert:
Uværet raser over store deler av Europa. Verst har det til nå gått utover britene.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

- Det blåser ganske bra i Danmark i dag med sterk kuling og liten storm, det stilner litt nå, men gjennom helgen venter vi perioder med sterk vind i Danmark. Lavtrykket går innover Sør-Norge og så kommer den sterke vinden syd her i Norge og spesielt over Skagerak, sør-Sverige og Danmark. Det er først og fremst Nord-Europa som har uvær nå, i Sør har vi et høytrykk med mye fint vær, sier Meteorolog i Storm Weather Center, Martin Qvindesland Grønnevet til Nettavisen.

En kraftig storm rammet den lille landsbyen Glenavy i Irland denne uken. Over 1100 husstander i Nord-Irland står uten strøm som en følge av det voldsomme uværet.
Mistet livet
Ifølge Ekstrabladet kom vinden opp i orkan i størsteparten av Danmark natt til fredag. Dansk politi frykter kaos på veiene.

På de britiske øyer har uværet allerede krevd flere menneskeliv.

Torsdag mistet en mann livet i Somerset da et tre blåste over bilen hans. Letingen etter en kvinne som skal ha blitt blåst av et lasteskip ved kysten av Cornwall er også avsluttet, uten resultat.

Fremdels savnet
Et redningshelikopter plukket torsdag kveld opp to fiskere fra båten Honeydew 2. Ifølge Sky News søker dykkere fra fra den engelske marinen fremdeles etter de syv savnede fra Honeydew 2 på kysten utenfor Irland.

Se Web-Tv her

Fartøyet Vendo fikk også store problemer i uværet torsdag. Det 400 tonn tunge skipet begynte å drive rundt i Nordsjøen og kolliderte nesten med gassplattformen Murdoch, 75 engelske mil fra kysten av Lincolnshire. Mannskapet klarte å starte maskineriet akkurat i tide til å avverge kollisjonen.

Vendo driver nå i åpent hav og vil bli hentet av en taubåt og slept tilbake til en britisk havn i løpet av fredagen.

I Wales var 80.000 hjem uten strøm torsdag etter at trær ødelagte strømkabler. Uværet vil fortsette å herje fredag, spesielt vest i Skottland, i nordvestlige deler av England og i Nord-Irland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere